Norra Järva Hembygdsförenings olika verksamheter

Projekt för oss i hembygdsföreningen är en i tiden begränsad verksamhet, med sina mål, metoder och resurser för att nå ett förväntat resultet. En arbetsgrupp driver däremot en kontinuerlig verksamhet och därför kan ett projekt, när det är avslutat övergå i att en arbetsgrupp fortsätter verksamheten.

Du kan hyra sekelskifteskläder hos oss, och även hyra Mellangården.

 

Hyr Sekelskifteskläder

Vi har mycket kläder från 1899-1900, som du kan hyra för 200 kr per gång, varav 100 kr är depositionsavgift som du får tillbaka när du lämnar tillbaka kläderna.

För mer upplysning ring: Christina Olmers tel: 08-751 55 57 eller 073-687 12 16 eller Bo Nilsson tel: 0705-68 41 29.

OBS! Man måste lämna namn och telefonnummer när man hyr, samt bestämma när man lämnar tillbaka kläderna, tex. inom en vecka. Du hyr från söndag till söndag eftersom vi har öppet söndagar 13-16.

Textilgruppen

 

Denna grupp har hand om uthyrningen av kläder, men stugvärdarna kan hjälpa dig också. Hantverksgruppen gör sådant som att klä om sitsar på soffor och stolar i Mellangården. Den mycket gamla halmsoffan har fått en rejäl uppsnyggning. Gruppen ser också till att uthyrningskläderna är färdiga för uthyrning, syr i knappar och lagar.

Stenugnssällskapet

 

Vi har Stenugnssällskapet som då och då bakar gott bröd i vår vedeldade stenugn. Brödet säljs då och då i Mellangården.

Sammanhållande är Jan Jonsson som nås på telefon 08-751 13 59.

Ta del av deras recept här.

>>> BRÖDRECEPT

>>> MATRECEPT

Mat och dryck

 

Vi samlar recept på traditionella landskapsrätter och dito drycker, men vi strävar efter speciella recept från Mälardalen och Uppland. Här finns en länk till sidan med Landskapsrätter

>>> LANDSKAPSRÄTTER

Kom gärna med förslag på recept som du tycker vi ska ta med på hemsidan! Här finns ett recept på Kista-brännvinet och dess historia

>>> KISTA BRÄNNVIN

Hyra av Mellangården

 

 

200 kr per kväll för medlemmar.

150 kr per timme för icke medlemmar.

100 kr per timme för föreningsmöten.